Zandcement dekvloer

Wat is een Cement dekvloer?

Een cement dekvloer, ook wel zandcement vloer genoemd, is een smeervloer die bestaat uit zand, cement en water. Het is een aardvochtige cement mortel en heeft als hoofddoel de oude of nieuwe ondervloer te egaliseren of vlak te maken. Wij gebruiken de cement dekvloer boven op de vloerverwarming die bijvoorbeeld op staalnet is gebonden of op noppenplaten Meestal storten wij ca. 6 cm cement dekvloer en is de vloer in een ochtend of middag gestort.

Droogtijd zandcement dekvloer

Een zandcementdekvloer is 24 uur na het leggen beloopbaar. De vloer is nog wel te vochtig om een afwerkvloer te kunnen plaasten. De zandcement dekvloer droogt ongeveer 1 centimeter per week. Door aan de mortel een versneller toe te voegen kan de droogtijd worden gehalveerd. Wordt de zandcement dekvloer over een vloerverwarming gelegd, dan kan een kunststofvezel worden toegevoegd voor een betere wapening en warmtegeleiding. Deze kunststofvezels voorkomen ook krimpscheuren.

Welke vloeren kunnen worden gelegd op een cement dekvloer?

Zodra de cement dekvloer goed droog is kunt u de eindvloer gaan leggen. Meestal komt U vloerenlegger een vochtmeting doen en bekijkt dan of de betreffende vloer gelegd kan worden.
U kunt hier kiezen voor een PU Gietvloer of een Basebeton vloer of misschien wilt u wel een pvc vloer of een tegelvloer.

Laat u hierin goed informeren over het opstookprotocol van de vloerverwarming.

Wat is de droogtijd van een zandcement dekvloer?

Op een zandcementdekvloer kunt u na 24 uur al lopen, maar de vloer is nog wel te vochtig voor het plaatsen van een afwerkvloer. De zandcementdekvloer droogt ongeveer 1 centimeter per week. Heeft u een cementdekvloer van 8 centimeter dikte, dan moet u rekening houden met een minimale droogtijd van 8 weken.

Aandacht bij temperatuurstijging

Van cement is bekend dat het krimpt wanneer het hard wordt. Verwerkt u vloerverwarming in een cementdekvloer, dan is het aan te raden om deze krimp in acht te nemen. Stookt u de vloerverwarming voor de eerste keer op, dan is het belangrijk om de temperatuur heel langzaam te laten stijgen. Ga hierbij uit van een stijging van 1 graad per dag, zodat eventuele scheuren worden voorkomen.

Naast de Zandcement vloer bieden wij ook:

Vloerverwarming Compleet

incl. dekvloer storten

Vloerverwarming Compleet

incl. vloerverwarming binden

Vloerverwarming Infrezen

Vloerverwarming bestaande dekvloer

Vloerverwarming binden

Vloerverwarming Binden

Noppenplaat

Noppenplaat Vloerverwarming

Vloerverwarming bestaande dekvloer

Droogbouw Vloerverwarming

Vloerverwarming zonder frezen

Vloerverwarming binnen 1 dag geïnstalleerd?

1 Step 1
In welke dienst bent u geïnteresseerd?
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

085 - 303 6821

Vloerverwarming Garant, Tappersweg 13, 2031 ET Haarlem

Openingstijden: Ma t/m Vr 9.00 - 17.00 (alleen op afspraak)

Volg ons

©2022 Vloerverwarming Garant | Algemene voorwaarden